10 lucruri de bază un hotel trebuie să ofere oaspeților

10 lucruri de bază un hotel trebuie să ofere oaspeților

10 lucruri de bază un hotel trebuie să ofere oaspeților

Unele dintre cele mai ingenioase hoteluri (în ceea ce privește designul și facilitățile) sunt create în întreaga lume. De la hotelurile subacvatice până la locațiile de vîrf, noile proprietăți impun limitele a ceea ce ar trebui să simtă o experiență tipică hotelieră.

Oricât de mult nu s-ar inova hotelurile, există încă unele cerințe „de bază” pe care toate proprietățile ar trebui să le îndeplinească pentru a face experiențele atât primitoare cât și confortabile pentru oaspeți. Proprietarii de hoteluri și angajații hotelului: Acordați o atenție deosebită pentru a vă asigura că hotelul dvs. poate respecta aceste așteptări.

El ne-a spus cum să mergem pe jos și cum să venim cu plângeri la recepție în mod eficient. Acum, fostul manager de recepție a revenit cu câteva sfaturi utile pentru hoteluri și proprietari de hoteluri.

 1. Curățenia: Este o necesitate absolută. Hoteluri, cum ar fi, de exemplu, Red Roof Inn sau o stațiune Bulgari, trebuie să respecte cele mai înalte standarde de curățenie, oferind spații publice curate, băi, dormitoare și facilități. Deși este o inițiativă importantă, reciclarea nu trebuie să renunțe la lipsa de igienă.
 2. Siguranța / securitatea adecvată: Pentru mulți, un hotel este ca o casă departe de casă. Din acest avem așteptări dure cu privire la cele mai diligente măsuri de siguranță și securitate. Multe hoteluri se concentrează acum să ofere măsuri personalizate de siguranță și securitate pentru diferitele gusturi ale clienților, cum ar fi femei, copiii și persoane în vârstă. Tehnologia joacă un rol din ce în ce mai important în asigurarea unei mai bune siguranțe, dar unii invitați încă acordă o importanță mai mare atunci când hotelul oferă aceste condiții cu ajutorul oamenilor.
 3. Internet: Diferiți oaspeți ai hotelurilor solicită un anumit nivel de servicii ale Internetului, însă hotelurile de afaceri trebuie să ofere cel mai înalt nivel de conectivitate și flexibilitate. În multe hoteluri, oaspeții se așteaptă ca accesul la internet să fie gratuit – pentru unii, WiFi-ul gratuit este la fel de necesar ca aerul pe care îl respirăm.
 4. Paturi confortabile: La sfârșitul zilei, un hotel va împlini o nevoie de bază: acesta oferă un loc pentru a vă odihni capul, dar numai dacă patul este de bună calitate, curat, bine întreținut și bine proiectat. De asemenea, trebuie să fie bine poziționat în cameră pentru a permite o circulație adecvată. Unele hoteluri au libertatea de a fi creative privind ofertele legate de perna și de pătură, ceea ce este minunat – atâta timp cât oaspetele se simte confortabil cu opțiunile pe care le au la dispoziție.
 5. Sistemul de canalizare în baie: Motivul pentru care acest lucru este evidențiat ca „instalații sanitare”, spre deosebire de doar un „duș bun” sau „apă fierbinte” este faptul că aceasta se referă la baie ca un tot întreg. Apa caldă nu are nici un folos dacă doar picură; lipsa jetul adecvat de apă de la chiuvetă și toaletă reprezintă o incomoditate semnificativă pentru orice oaspete. Toți oaspeții trebuie să aștepte apă potabilă curată; apă caldă permanentă în duș; apa care va curge in chiuveta si toaleta fără probleme și fără scurgeri.
 6. Răspunderea atentă la telefon: Hotelurile au de obicei o politică standard „răspunde la telefon în trei sunete”; din păcate, acest lucru nu se întâmplă cât de des cât ne-ar plăcea. Uneori apelul este direcționat către un agent care nu are informația, dar este mai degrabă acolo doar pentru a răspunde la telefon, așa că se face în permanență un alt transfer! Indiferent de clasificarea hotelului, este obligatoriu de a se atribui un agent calificat care să răspundă eficient la întrebările și preocupările unui oaspete și să le adreseze departamentului corespunzător.
 7. Iluminare: Aceasta este o problemă destul de mare în multe hoteluri. Cele mai multe nu oferă iluminare adecvată în camerele acestuia, de la băi la lămpile de noptieră, și este un incomoditate pentru oaspeții din hotel. Iluminarea îmbunătățită servește la îmbunătățirea experienței de utilizare a camerei și la asigurarea unui sentiment de securitate.
 8. Aroma: La intrarea într-un hotel și în camera de hotel, mirosul are un impact major asupra primelor impresii ale călătorului. Oaspeții sunt deseori sensibili la mirosurile „specifice” ale unui hotel nou sau la mirosurile învechite de covoare și băi, ceea ce poate influența percepția oaspeților asupra calității și curățeniei unui hotel.
 9. 9. Mîncare simplă și gustoasă: Varietatea produselor alimentare și a băuturilor variază în funcție de nivelul serviciilor oferite de hotel. Cu toate acestea, anumite lucruri – cum ar fi un mic dejun – sunt o ofertă de bază adaugă o adevărată experiență pentru clienți. Chiar și hotelurile ieftine ar putea include o cină de o zi, care va satisface c siguranță oaspeții hotelului. Accesul la un mic dejun convenabil și accesibil se transformă dintr-un plus într-o necesitate.
 10. Cazarea / Decazarea: În zilele noastre, cazarea de la intrare evoluează în permanență – de la cazarea clasică până la una personalizată, făcută de pe iPad. În timp ce aceste progrese sunt interesante, hotelurile trebuie să rămână concentrate pe anumite elemente ale procesului de cazare / decazare care afectează într-adevăr sejur oaspeților.
 1. Direcția clară: Oaspeții ar trebui să știe ce să facă sau unde să meargă atunci când intră în hotel sau vizitează lobby-ul.
 2. Confort: indiferent dacă este vorba de un iPad sau de un agent de birou, oaspeții ar trebui să aibă acces imediat la o sursă care gestionează prompt cazarea / decazarea și orice problemă de facturare.
 3. Consistenta: indiferent de procesul de interacțiune, hotelul trebuie sa fie capabil sa ofere exact aceeași experiență de fiecare dată, astfel încât oaspetele sa aibă un sentiment de confort și încredere în acest hotel.

În ultimul rând, serviciile oferite de un hotel, nu justifică numărul de vizitatori, considerând ospitalitatea drept cerința cea mai de bază a oricărui hotel. O zicală din sanscrită spune că „Atithi Devo Bhavah” (adică „oaspetele este Dumnezeu”) este probabil o expresie mai accentuată cu privire la modul cum trebuie tratați oaspeții. Indiferent de ce tip de hotel ar fi, de ex, Four Seasons de lux sau Premier Inn, toți oaspeții ar trebui să se aștepte la o primire călduroasă, o față prietenoasă, un serviciu atent, mulțumiri sincere și să știe că hotelul este „casa lor departe de casă”.