Redescoperă frumusețea României și trăiește emoții de neuitat.

Romania

Redescoperă frumusețea României și trăiește emoții de neuitat.

Dincolo de toate problemele și greutățile, cu care astăzi, această țară europeană, încă se mai confruntă, trebuie să admitem faptul că e un tărîm deosebit de frumos! Sunt atât de multe peisaje pitorești, atracții turistice naturale unice și locuri deosebite cum nu mai găsești în altă parte. Datorită peisajului său variat, România este cea mai biogeografică țară din Uniunea Europeană. România are ceva care va atrage pe toată lumea.

Cu siguranță oricine a vizitat și a călătorit în România, fie străin sau localnic, se poate mândri, în primul rând cu faptul că a descoperit sau redescoperit această țară și că oricîte locuri nu ar fi vizitat, totuși mai rămîn încă o mulțime de ce merită de a fi explorate! Iată doar cîteva din cele mai renumite locuri pe care trebuie să fie descoperite.

Transfagarasanul pornește din localitatea Arefu, în masivul hidraulic Vidraru care se află subteran în cetatea Cetatuia. Drumul național 7C pornește de la Pitești și se termină la intersecția cu Autostrada Națională 1 (E86) în localitatea Cartisoara. Transfagarasan a fost construit cu eforturi atît materiale, cît și  cu costul multor vieți omenești. Pentru construcția sa a fost necesară utilizarea a câteva milioane de tone de rocă. S-au folosit 6520 de tone de dinamită și zeci de mii de tone de beton, drumul trecând peste 830 de poduri și 27 viaducte.

După baraj, drumul continuă pe partea stângă a Lacului Vidraru până la începutul acestuia. Această secțiune de drum dintre lac și cascadă are o lungime de 13 km și este considerată cea mai dificilă parte a Transfagarasanului. Tunelul Balea este cel mai lung tunel din România, cu o înălțime de 4 m și o lățime de 6 m. Tunelul Balea poate fi traversat pe jos pe trotuar, care are o lățime de 1 m, tunelul este luminat, dar are un flux slab de aer.

În timpul iernii, între 1 noiembrie și 30 iunie, în zona dintre km 104 de la Piscu Negru, care este pe o parte a tunelului și km 130 la Cascada Cabana Balea, pe de altă parte, Transfagarasan este închis pentru trafic.

Video poate fi salvat cu YouTube video downloader un instrument util pentru a descărca video de pe YouTube

Castelul Bran se află la mai puțin de 30 km de Brașov. După 1948, Castelul Bran a fost naționalizat și a devenit proprietatea statului român. Castelul a fost deschis pentru vizitele publice din 1956, fiind conceput ca Muzeu de Istorie și Artă Feudală. Castelul Bran este construit pe o stâncă, este un punct-cheie din punct de vedere strategic. Acesta găzduiește în prezent Muzeul Bran, un muzeu care se întinde pe toate cele patru etaje ale Castelului. În muzeu sunt expuse colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri, iar în curtea castelului este un Muzeu mic, cu case tradiționale din zona Rucar- Tărâţe.

Dracula, povestea romanului cu același nume, scrisă la sfârșitul secolului al XIX-lea de irlandezul Bram Stoker, este un conte transilvănean, un stăpîn al unui castel care se ridică undeva pe stâncă înaltă. Contele Dracula, așa cum este perceput astăzi, este un personaj fictiv. Numele lui provine din porecla care a fost dată lui Vlad Țepeș, un rege nemilos și însetat de sânge. Cetatea a fost transformată în castel în 1920, când a fost deținută de regina Maria, perioadă în care a fost făcută cea mai importantă restaurare.